Tarieven Dierenkliniek Midden Nederland

 

Neem hier een kijkje voor een overzicht van onze tarieven.

 

De dierenklinieken in Utrecht van Dierenkliniek Midden Nederland zijn gemengde dierenartspraktijken in de provincie Utrecht en ’t Gooi. Bij ons staat hoogwaardige diergeneeskunde hoog in het vaandel. Om goede zorg te kunnen verlenen hebben wij geïnvesteerd in deskundig personeel, een grote goed uitgeruste praktijk en apparatuur om de chirurgie en behandeling van uw dier zo veilig en optimaal mogelijk te laten verlopen. Deze investeringen zullen we voortzetten om hierin nog meer te groeien en nog meer zorg aan te kunnen bieden.

 

goede kwaliteit diergeneeskunde

Wat kunt u van ons verwachten?

 

✔ Hoogwaardige zorg voor uw dier

 

✔ Deskundig personeel

 

✔ Moderne, rustige praktijk

 

✔ Gemak en bereikbaar

 

✔ Rust voor uw dier

 

✔ Voor iedereen toegankelijk

 

✔ Goede prijs / kwaliteit verhouding

 

 

 

Hoe maakt Dierenkliniek Midden Nederland dit waar in de praktijk? 

 

✔ We selecteren ons personeel op deskundigheid en klantgerichtheid, daarnaast wordt er veel tijd en energie gestoken in nascholingen en trainingen.

 

✔ Onze hoofdlocatie in Maartensdijk is uitgerust met moderne apparatuur om uw dier zo goed mogelijk te kunnen helpen. Daarnaast hebben we meerdere ingangen voor consulten en operaties waardoor het voor uw dier zo rustig mogelijk blijft.

 

✔ Om altijd dichtbij te zijn hebben we meerdere dependances, we hebben onder andere een dierenkliniek in Utrecht. Daarnaast komen we in ons gehele werkgebied als dierenarts bij u aan huis, wat de rust voor uw dier zal waarborgen.

 

✔ Onze tarieven zijn aangepast aan het verlenen van kwalitatieve zorg en aan de groei in diagnostische middelen om u ook voor de tweedelijns zorg zelf van dienst te kunnen zijn. Kijkt u in ons tarieven overzicht voor onze tarieven. Tot ziens!

 

 

Dierenarts consult

 

Bij ons houdt een dierenarts consult in dat we u ook na het consult (telefonisch) begeleiden totdat het probleem is opgelost! 

 

We nemen in alle gevallen de benodigde tijd voor uw dier. Normaal duurt een consult ongeveer 15 minuten. Als uw dier een uitgebreid probleem heeft en het nodig is om meer tijd te nemen om tot een goede oplossing dan wel vervolgplan te komen rekenen we een lang consult (bijvoorbeeld in het geval van een second opinion). Mocht u dit niet willen dan kunt u dit van te voren aangeven.

 

  • Dierenarts consult in de praktijk overdag:
    • Normaal dierenarts consult: 35 euro (ongeveer 15 minuten)
    • Lang dierenarts consult: 45 euro (ongeveer 30 minuten)
  • Dierenarts consult aan huis: 35 euro
  • Spoedconsult: 65 euro (als er andere afspraken voor moeten wijken tijdens openingstijden praktijk, buiten openingstijden wanneer de afspraak dezelfde dag moet plaatsvinden).
  • Dierenarts consult bij Dierspecialist Haspels in Nieuwegein / IJsselstein: 20 euro

 

* Bij de Dobey in Nieuwegein en IJsselstein bieden wij laagdrempelige diergeneeskunde aan. We hebben een vaste plek in de winkel waar we uw dier goed kunnen onderzoeken. Daarnaast zijn de standaard benodigdheden en medicatie aanwezig. We werken op een deskundige manier zonder de luxe van de praktijk waardoor we onze prijzen op deze locaties laag kunnen houden. Wilt u meer service, rust en snellere uitslagen of betere diagnostische mogelijkheden? Dan nodigen wij u uit om naar één van onze praktijklocaties te komen.

 

 

Vaccinaties

 

Het is erg belangrijk om uw dier basaal te onderzoeken voordat hij of zij gevaccineerd wordt. We zullen uw dier dus altijd algemeen onderzoek alvorens te vaccineren.

 

✔ Wij vaccineren op maat en zullen de jaarlijkse enting van uw hond en kat aanpassen aan de leefwijze van uw dier.

 

✔ Wanneer uw dier de Nederlandse grens over gaat is een rabiës / hondsdolheid verplicht.

 

✔ Wanneer uw hond naar een kennel dan wel pension gaat is de kennelhoest enting (injectie) verplicht. Ook adviseren wij om de kennelhoest enting bij de 9 of 12 weken enting standaard te geven bij honden vanwege de verminderde weerstand bij jonge dieren en het veelvuldig voorkomen van kennelhoest.

 

✔ Bij katten is het in veel pensions ook verplicht om te vaccineren tegen Bordetella Bronchiseptica (vergelijkbaar met kennelhoest), raadpleeg daarvoor het betreffende pension. Wist u dat er ook pensions zijn waar alleen katten verblijven? Neem eens een kijkje bij Kattenhotel de Vuursche.

 

Bloedonderzoek tijdens de vaccinatie raden wij sterk aan bij dieren die veelvuldig medicijnen gebruiken of bij dieren op leeftijd. U kunt dit tijdens de vaccinatie extra laten uitvoeren, het kost in dat geval 35 euro extra. Normaal betaalt u voor alleen een bloedonderzoek minimaal 65 euro exclusief consult.

 

  • Voor het goed kunnen verwerken van medicijnen is een goed functioneren van de lever en nieren essentieel. Daarnaast hebben veel medicijnen (zoals pijnstillers) een negatief effect op deze organen. Wanneer medicatie wordt gegeven in het geval van verminderd functioneren van deze organen dan doen ze in veel gevallen meer kwaad dan goed (verminderde afbraak lever / verminderde uitscheiding nieren). Dit zorgt ervoor dat er giftige concentraties van de medicijnen in het bloed van uw dier kunnen ontstaan met alle nadelige gevolgen van dien. Het is daarom uiterst belangrijk om te controleren of de nieren en de lever van uw dier nog goed functioneren.

 

  • Ook bij dieren die ouder worden gaan de nieren en lever steeds minder goed functioneren. Als dit in een vroeg stadium wordt vastgesteld is behandeling vaak nog mogelijk, waar dat een stuk minder het geval is als dit pas in een later stadium wordt opgemerkt. Organen (vooral de lever en nieren) hebben een grote reservecapaciteit. Dit betekent dat er vaak pas zichtbare klachten ontstaan als er al meer dan 80% van de organen beschadigd is. U zult problemen dus pas in een (te) laat stadium opmerken. Daarom is het van essentieel belang om deze functies in het bloed te monitoren, vooral ook omdat dieren niks zeggen over een eventueel verminderd welbevinden. Bij katten is zelfs bekend dat ongeveer 1 op de 3 katten boven de 10 jaar een verminderde nierfunctie krijgt. Dit is in veel gevallen relatief goed behandelbaar wanneer tijdig opgemerkt. Als er gewacht wordt totdat er klinische klachten ontstaan is het in de meeste gevallen in een vergevorderd stadium wat behandeling vaak complex dan wel niet mogelijk maakt.

 

 

 

Operaties

 

IMG_0201

Het is altijd spannend wanneer uw dier onder narcose gaat! En u wilt graag dat uw dier na de narcose weer helemaal de oude wordt. Het is daarom belangrijk dat we de narcose van uw dier zo veilig mogelijk laten verlopen.

We gebruiken daarom voor alle dieren die bij ons onder narcose gaan altijd de meest veilige anesthesiemiddelen.

Daarnaast adviseren we u om vóór de narcose een bloedonderzoek bij uw dier te laten doen om te beoordelen of de orgaanfuncties van uw dier in orde zijn (zogenaamde pre-anaesthetische bloedonderzoek). We kunnen dan beter inschatten of het veilig is voor uw dier en/of we wellicht ons anesthesie protocol moeten aanpassen. De kosten hiervoor bedragen 40 euro. Neem gerust contact met ons op als u hier meer over wilt weten.

 

Om voor iedereen toegankelijk te blijven proberen we de tarieven van de standaard operaties zo laag mogelijk te houden. Wat we (wanneer mogelijk) bij alle dieren die onder anesthesie gaan zullen toepassen:

 

 

✔ Het gebruik van bewakingsapparatuur welke o.a. de ademhaling, hartslag, zuurstofsaturatie van het bloed en bloeddruk weergeeft. Dit zorgt ervoor dat we zeer tijdig veranderingen bij uw dier kunnen opmerken wat de anesthesie aanzienlijk veiliger maakt.

 

 

✔ Het aanbrengen van een infuusingang in een bloedvat waardoor we bij problemen altijd direct toegang hebben tot de bloedvaten van uw dier. Ook kunnen we de anesthesie middelen in een lagere dosering toedienen wanneer we hier het bloedvat voor gebruiken.

 

 

✔ Het intuberen van uw dier, of wel het inbrengen van een tube in de luchtpijp van uw dier waardoor we bij problemen uw dier zonder vertraging van zuurstof kunnen blijven voorzien. Daarnaast gebruiken we deze tube om ook tijdens de operatie zuurstof dan wel gasanesthesie toe te dienen.

 

 

Maak een afspraak

Waar wilt u afspreken?
  Thuis          Dierenkliniek


Of bel 0346 725 998
Social Media

Dierenkliniek Midden Nederland is ook actief in Social Media. Like ons op Facebook.

Dierenkliniek Midden Nederland

Dierenkliniek Maartensdijk - Hoofdlocatie
Tolakkerweg 157
3738 JL Maartensdijk (UT)

Dierenkliniek Utrecht - Intratuin
Koningsweg 87
3582 GC Utrecht


T : 0346 725 998
E : info@dkmidden.nl


Wij werken volgens de richtlijnen van KNMvD.

KVK nr : 59396725
BTW nr : NL 853459551B01
Rekeningnr : NL21ABNA 0599050454