Huisdiergeneeskunde

 

De dierenartsen van Dierenkliniek Midden Nederland voeren diverse diergeneeskundige behandelingen uit, zoals preventieve diergeneeskunde, vaccineren, ontwormen en ontvlooien. De dierenartsen en paraveterinairen zullen uitleggen waarom bepaalde behandelingen wel of juist niet belangrijk zijn, zodat u begrijpt waarom de behandeling noodzakelijk is.

 

Afspraak maken met Dierenkliniek Midden Nederland

Maak een afspraak met één van onze dierenartsen voor een diergeneeskundige behandeling. Wij hebben vier dierenklinieken in de provincie Utrecht, waardoor we altijd eenvoudig te bereiken zijn.

Uitgebreide informatie openingstijden en spreekuren

 

De werkwijze van onze huisdierbehandelingen

Het nadeel van het internet is dat er veel onjuiste informatie op verspreid wordt. Wanneer het gaat om onze eigen huisdieren – honden, katten, konijnen en knaagdieren – worden wij als dierenkliniek vaak geconfronteerd met zeer uiteenlopende vragen, omdat het voor diereneigenaren vaak niet duidelijk is deze informatie klopt. Wij hebben er daarom voor gekozen om onze eigen website aan te vullen met relevante informatie over deze diersoorten.

 

Nuttige informatie over uw huisdier

Bij elke behandeling zullen we een beknopte uitleg geven over de werking van het lichaam van uw huisdier, waardoor u beter kunt begrijpen hoe een ziekte tot stand kan komen, bestreden wordt door het lichaam en vooral ook hoe bijzonder het is dat we over het algemeen gezond blijven! Er is werkelijk niks mooiers dan de harmonieuze werking van een (menselijk) en dierlijk lichaam.

 

Op dierniveau (hond, kat, konijn & knaagdier) zullen we ingaan op de meest voorkomende ziekten zodat u meer informatie kunt terugvinden wanneer uw eigen dier aan deze ziekte leidt of wanneer u daarin geïnteresseerd bent.

 

Als laatste zullen we het leefmilieu en daaruit voorkomende huisvesting van onze huisdieren ter sprake laten komen. Het komt vaak voor dat veel welzijnsproblemen, dan wel ziekten, voortkomen uit een verkeerde huisvesting. Vaak het resultaat van onwetendheid. Hopelijk kunnen we zo samen voor een prettiger leven voor onze dieren zorgen.

 

Om bovenstaande tot een complete databank te maken is een mooi streven voor ons en een doel dat we met veel plezier willen bereiken. We hopen u daarmee een hoop onnodig zoekwerk te besparen en u van de juiste informatie te voorzien. Daarbij hopen we dat u door het begrijpen van het lichaam en een ziekte, beter kunt begrijpen waarom bepaalde onderzoeken wel of niet zinvol zijn. Zo vormen we een beter team en kunnen we vaker tot een betere diagnose en therapie voor uw dier komen.

U begrijpt ook dat het enorm veel werk voor ons is om deze databank volledig te vullen. We zijn hiervoor tot onszelf aangewezen en zullen het buiten het normale werk om moeten doen. Het zal daarom nog een flinke tijd kosten voordat alles compleet is. In de tussentijd hopen we daarom op uw begrip. Wij gaan aan de slag! Iedere lange weg begint met een eerste stap.

 

 

 

Maak een afspraak

Waar wilt u afspreken?
  Thuis          Dierenkliniek


Of bel 0346 725 998
Social Media

Dierenkliniek Midden Nederland is ook actief in Social Media. Like ons op Facebook.

Dierenkliniek Midden Nederland

Dierenkliniek Maartensdijk - Hoofdlocatie
Tolakkerweg 157
3738 JL Maartensdijk (UT)

Dierenkliniek Utrecht - Intratuin
Koningsweg 87
3582 GC Utrecht


T : 0346 725 998
E : info@dkmidden.nl


Wij werken volgens de richtlijnen van KNMvD.

KVK nr : 59396725
BTW nr : NL 853459551B01
Rekeningnr : NL21ABNA 0599050454