Onze praktijk meer katvriendelijk

 

Er is een tendens dat katten minder vaak naar de dierenarts gaan dan honden, dit heeft zeker te maken met het feit dat het bezoek aan de dierenarts over het algemeen zo stressvol voor ze is. In de VS blijkt zelfs dat meer dan twee keer zoveel katten nooit naar de dierenarts gaan dan honden en dat de helft van de katteneigenaren aangeeft dat hun kat een hekel aan de dierenarts heeft. De “Cat Friendly Practice Program” is in de VS opgericht om het bezoek aan de dierenarts minder stressvol voor katten te maken.

Om ervoor te zorgen dat de veterinaire zorg voor katten toeneemt  is het belangrijk dat u als eigenaar meer kennis krijgt over het natuurlijke gedrag van uw kat, dat een bezoek aan de dierenarts met zo min mogelijk stress gepaard gaat en dat wij als praktijk onze kliniek voorzien van voorzieningen die aan de behoefte van uw kat tegemoet komen. Zo zal de drempel om naar de dierenarts te gaan hopelijk lager worden.

 

Het gaat om een certificering die vanuit Amerika te verkrijgen is. Er zijn op dit moment nog maar weinig praktijken in Nederland die deze certificering hebben. Wij zijn op dit moment bezig om onze eigen Cat Friendly Praktijk te verkrijgen. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen!

Maak een afspraak

Waar wilt u afspreken?
  Thuis          Dierenkliniek


Of bel 0346 725 998
Social Media

Dierenkliniek Midden Nederland is ook actief in Social Media. Like ons op Facebook.

Dierenkliniek Midden Nederland

Dierenkliniek Maartensdijk - Hoofdlocatie
Tolakkerweg 157
3738 JL Maartensdijk (UT)

Dierenkliniek Utrecht - Intratuin
Koningsweg 87
3582 GC Utrecht


T : 0346 725 998
E : info@dkmidden.nl


Wij werken volgens de richtlijnen van KNMvD.

KVK nr : 59396725
BTW nr : NL 853459551B01
Rekeningnr : NL21ABNA 0599050454