Dierenkliniek Maartensdijk: hoofdlocatie

 

 

Dierenkliniek-Midden-Nederland-Maartensdijk

Dierenkliniek Maartensdijk is onze hoofdlocatie. Maartensdijk ligt tussen Hilversum en Utrecht en is vanaf de A27 zeer goed te bereiken. De praktijk ligt aan de doorgaande provinciale weg (Tolakkerweg 157) die vanuit Groenekan naar Hilversum loopt en parallel aan de A27 ligt. Er is een ruime parkeergelegenheid voor de deur waar u uw auto gratis kunt parkeren. Na het vertrek van Dierenarts Copijn enkele jaren geleden is er geen dierenarts meer in Maartensdijk en omgeving geweest.

Vanuit onze locatie in Utrecht bent u binnen 15 minuten bij de kliniek in Maartensdijk. De praktijk is zoveel mogelijk “cat friendly” ingericht.

 

 

Praktijk met twee ingangen

 

Omdat de oorsprong van de kliniek in de huisbezoeken gelegen is met als voornaamste doel: rust en minder stress voor het dier, hebben we hier bij het inrichten van de praktijk ook rekening mee gehouden. Dit komt onder andere tot uiting in de aanwezigheid van twee ingangen: één voor het halen en brengen van de OK patiënten en de afgifte van goederen en één voor de wachtkamer. Op deze manier zullen de dieren die in de wachtkamer zitten zo min mogelijk gestoord worden en de dieren die opgenomen worden zo snel mogelijk in het opnamehok geplaatst kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat u als eigenaar gelijk kunt zien waar uw dier zal verblijven.

 

 

Spreekkamers

 

De kliniek is uitgerust met twee spreekkamers. Eén standaard spreekkamer waar we vooral de katten zullen behandelen en één extra ruime spreekkamer waar we vooral de honden zullen behandelen. We houden honden en katten zoveel mogelijk gescheiden om de stress van uw kat zo laag mogelijk te houden, dus ook een spreekkamer die zo min mogelijk naar hond ruikt helpt mee. Beide spreekkamers zijn uitgerust met een behandeltafel en met een bureau zodat een gesprek met u als diereigenaar (de zogenaamde anamnese) zittend in alle rust kan plaatsvinden.

 

 

Röntgenkamer

 

digitaal röntgen apparaat VetZ XDR3

Naast de spreekkamers is de röntgenkamer gelegen waar de röntgenfoto’s en echo’s worden uitgevoerd. We beschikken over een mobiel digitaal röntgenapparaat, namelijk de VetZ XDR3. Dit is de Rolls Roys onder de röntgenapparaten: draadloze verbinding en binnen 6 seconden het beeld haarscherp in beeld. Met dit apparaat kunnen er niet alleen in Maartensdijk maar overal (alle praktijklocaties, bij u thuis en op stal) röntgenfoto’s worden gemaakt.

 

 

 

 

Operatiekamers

 

De kliniek is uitgerust met twee operatieskamers: één voor de vuile operaties (denkend aan gebitsbehandelingen) en één voor de schone operaties. De OK’s beschikken over:

  • aangepaste operatie tafels met speciale verlichting
  • moderne gas anesthesie met zuurstofgenerator
  • bewakingsapparatuur waarmee o.a. de hartslag, bloeddruk en temperatuur van uw dier gecontroleerd kunnen worden tijdens de operatie
  • uitgebreide tandheelkunde unit

 

 

Opname dieren

 

honden-opname

katten-opname

Voor honden en katten zijn er gescheiden opname hokken aanwezig die beide in een andere ruimte gesitueerd zijn zodat katten zo min mogelijk stress ervaren tijdens hun verblijf. De hokken waarin de katten verblijven zullen dan ook niet naar hond ruiken. De hokken zijn dusdanig opgebouwd zodat dieren elkaar niet kunnen zien. De wanden van de hondenopname zijn te verwijderen waardoor we de grootte van de hokken kunnen aanpassen zodat ook hele grote honden kunnen verblijven. Op de linker foto ziet u onze hondenopname, op de rechter foto onze kattenopname.

 

 

 

Laboratorium

 

laboratorium

Veel aanvullend onderzoek kan in de kliniek worden uitgevoerd:

 

bloedonderzoek
urine onderzoek
mest/ontlasting onderzoek
microscopisch onderzoek

 

 

 

 

 

Openingstijden

 

We werken uitsluitend op afspraak. U kunt van maandag t/m zaterdag op flexibele momenten (ook buiten openingstijden balie) een afspraak voor uw dier maken via ons algemene telefoonnummer, per mail of via het afsprakenformulier.

Kijk hier voor al onze contactgegevens en hier voor al onze openingstijden.

 

De balie is van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur geopend, op zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur.

Op maandagavond en donderdagavond hebben we een avondspreekuur van 18.00 uur tot 20.30 uur. U kunt dan op afspraak terecht.

 

Wij zijn maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar voor vragen en voor het maken van afspraken.

 

Dierenkliniek Maartensdijk

Tolakkerweg 157

3738 JL Maartensdijk

 

 

Maak een afspraak

Waar wilt u afspreken?
  Thuis          Dierenkliniek


Of bel 0346 725 998
Social Media

Dierenkliniek Midden Nederland is ook actief in Social Media. Like ons op Facebook.

Dierenkliniek Midden Nederland

Dierenkliniek Maartensdijk - Hoofdlocatie
Tolakkerweg 157
3738 JL Maartensdijk (UT)

Dierenkliniek Utrecht - Intratuin
Koningsweg 87
3582 GC Utrecht


T : 0346 725 998
E : info@dkmidden.nl


Wij werken volgens de richtlijnen van KNMvD.

KVK nr : 59396725
BTW nr : NL 853459551B01
Rekeningnr : NL21ABNA 0599050454