Dry Needling bij dieren

Effectieve behandeling voor spierproblemen bij uw dier

 

Dry Needling is momenteel een veel besproken en uitgevoerde therapeutische methode binnen de fysiotherapie. Het is een zeer effectieve methode voor de behandeling van chronische (spier)pijn en gerelateerde klachten aan het bewegingsstelsel.

Letterlijk betekent het: het gebruiken van een  “droge naald” . Er worden dus geen vloeistoffen ingespoten, maar alleen gebruik gemaakt van kleine acupunctuur naalden.

 

Hoe werkt het?

 

Spierpijn of chronische spierklachten worden gekenmerkt door pijnlijke punten in betreffende spier(en). Dit is een zogenaamde spierknoop of triggerpoint. Op deze punten is een afwijkende activiteit te meten en daarmee verminderde beweeglijkheid. Vaak kan deze pijn en verminderde beweging uitstralen naar andere delen in het lichaam.

Door kleine naaldjes in de zogenaamde triggerpoints te plaatsen ontlaad je als het ware de betreffende spier wat resulteert in verlichting van de pijn en in het herstel van de normale functionaliteit. Hierdoor kan de spier weer ontspannen en zijn functie weer beter uitvoeren.

Dry Needling heeft vooral een direct effect op vermindering van de pijn en levert daarmee meteen ontspanning. Dit leidt dan ook vrij snel tot een toename van de beweeglijkheid van de spier. Het gaat dus vooral om een korte, maar wel zeer effectieve behandelingsmethode.

Het is uitstekende aanvulling op een chiropractische of fysiotherapeutische behandeling. Het wordt tegenwoordig zeer veel toegepast binnen de humane fysiotherapie. Maar is ook een zeer effectieve methode voor honden, katten en paarden.

 

Anna heeft eind vorig jaar de cursus met succes afgerond. Wilt u hier meer over weten of bent u geïnteresseerd in een behandeling voor uw dier neem dan contact met ons op.Dierenkliniek Midden Nederland
Dierenarts in Utrecht

Dierenkliniek Maartensdijk - Hoofdlocatie
Tolakkerweg 157
3738 JL Maartensdijk (UT)

T : 0346 725 998
E : info@dkmidden.nl


KVK nr : 73249823
BTW nr : NL 182938359B02
Rekeningnr : NL80 ABNA 0837 5592 00
LET OP nieuw rekeningnummer

Wij werken volgens de richtlijnen van KNMvD.