Doktersnuffel

De hond werkzaam als coach

Mandy van Laar helpt door het inzetten van haar honden mensen met een beperking. Op deze manier kunnen mensen hun eigen grenzen en mogelijkheden leren inzien en eventueel verder uitbreiden. Ook kunnen de honden gebruikt worden om iets duidelijk te maken wat de persoon in kwestie zelf niet kan. Deze keer vertelt Mandy over het gebruik van trucjes:

 

“Soms is hondentherapie simpeler dan je denkt. Zo ook met het trucje: “Wat jij kunt, kan ik ook!” Dit trucje gebruik ik heel vaak. Wat je veel ziet bij kinderen is dat ze heel graag hetzelfde willen doen als de hond. Hiervoor moeten ze eerst het lichaam van de hond leren kennen. Zo leren ze dat de snuit van de hond “hetzelfde” is als hun neus. Als ze dit begrijpen kan je iets op de neus van de hond zetten, en dit laten zien. Snel zal je merken dat de kinderen datzelfde voorwerp ook op hun neus willen zetten. Op deze manier kan je eigenlijk op een hele mooie manier de kinderen leren dat bepaalde voorwerpen niet eng zijn.

Mijn honden worden om deze reden op verschillende manieren aangekleed. Je kunt hierbij denken aan sokken omdoen, een bril opzetten of een muts op hun hoofd. Kinderen vinden deze trucjes dus niet alleen leuk, maar leren hierdoor bepaalde voorwerpen op of aan te doen. En als slagroom op de taart levert het ook nog leuke foto’s op!

Groetjes Dokter snuffel”

 

 

 

Wilt u meer weten over het inzetten van honden bij mensen met een beperking? Kijk dan op: www.doktersnuffel.nl, of mail naar info@doktersnuffel.nl.

 Dierenkliniek Midden Nederland
Dierenarts in Utrecht

Dierenkliniek Maartensdijk - Hoofdlocatie
Tolakkerweg 157
3738 JL Maartensdijk (UT)

T : 0346 725 998
E : info@dkmidden.nl


KVK nr : 73249823
BTW nr : NL 853459551B01
Rekeningnr : NL21ABNA 0599050454


Wij werken volgens de richtlijnen van KNMvD.