Dry Needling

 

Dry Needling is momenteel een veel besproken en uitgevoerde therapeutische methode binnen de fysiotherapie.

 

Het is een zeer effectieve methode voor de behandeling van chronische (spier)pijn en gerelateerde klachten aan het bewegingsstelsel.

 

Letterlijk betekent het: het gebruiken van een „ droge naald” . Er worden dus geen vloeistoffen ingespoten, maar alleen gebruik gemaakt van kleine acupunctuur naalden.

 

Hoe werkt het?

Spierpijn of chronische spierklachten worden gekenmerkt door pijnlijke punten in betreffende spier(en). Dit is een zogenaamde „spierknoop” of „triggerpoint”. Op deze punten is een afwijkende activiteit te meten en daarmee verminderde beweeglijkheid. Vaak kan deze pijn en verminderde beweging uitstralen naar andere delen in het lichaam.

 

Door kleine naadjes in de zogenaamde triggerpoints te plaatsen ‚ ontlaad’ je als het ware betreffende spier resulterend in verlichting van pijn en herstel in normale functionaliteit. Hierdoor kan de spier weer ontspannen en betreffende functie weer uitvoeren.

 

Dry Needling heeft direct effect op vermindering van pijn en levert daarmee meteen ontspanning. Dit resulteert dan ook direct tot een toename van de beweeglijkheid. Een korte en effectieve therapeutische behandeling dus.

 

Het is uitstekende aanvulling op een chiropractische of fysiotherapeutische behandeling.

Dry Needling

Dierenkliniek Midden Nederland
Dierenarts in Utrecht

Dierenkliniek Maartensdijk - Hoofdlocatie
Tolakkerweg 157
3738 JL Maartensdijk (UT)

T : 0346 725 998
E : info@dkmidden.nl


KVK nr : 73249823
BTW nr : NL 182938359B02
Rekeningnr : NL80 ABNA 0837 5592 00
LET OP nieuw rekeningnummer

Wij werken volgens de richtlijnen van KNMvD.