Mesotherapie

 

Deze behandelmethode bestaat uit het inspuiten van een combinatie van verschillende medicatie (oa ontstekingsremmers) in de middelste laag van de huid(mesoderm) aan weerszijde van de wervelkolom. Deze stoffen verspreiden zich via de mesoderm naar de onderliggende spierlagen. Dit resulteert in het opheffen van de spierspanning en heeft effect op de zenuwgeleiding aldaar.

 

Gevolg is vermindering van spierspasme en pijn met als resultaat toename van de mobiliteit. Het doorbreekt een vicieuze cirkel van pijn-verkramping-stijfheid. Het is een ideale aanvulling op manuele therapie en/of chiropractie.

 

Gemiddeld worden er per kant 3 rijen injecties met hele dunne naaldjes geplaatst, wat resulteert in een totaal van zo’n 15-200 injecties per behandeling, met als doel de pijn, veroorzaakt door verkrampte spieren, af te laten nemen.

 

Het aantal behandelingen dat nodig is voor een paard met chronische rugpijn hangt af van meerdere factoren:
1. De algehele conditie van het paard
2. De oorzaak van de rugpijn
3. De ernst van de rugpijn
4. De duur van het probleem

 

​Over het algemeen is 1 tot 2 behandelingen voldoende voor een duidelijke verbetering van het probleem in de rug, waarbij het grootste effect van de behandeling gezien wordt op ongeveer 7-10 dagen na het moment van injecteren. Bovengenoemde factoren zijn ook bepalend of een behandeling in de toekomst herhaald zal moeten worden en hoe snel dit zal zijn.

 

Mesotherapie

Dierenkliniek Midden Nederland
Dierenarts in Utrecht

Dierenkliniek Maartensdijk - Hoofdlocatie
Tolakkerweg 157
3738 JL Maartensdijk (UT)

T : 0346 725 998
E : info@dkmidden.nl


KVK nr : 73249823
BTW nr : NL 182938359B02
Rekeningnr : NL80 ABNA 0837 5592 00
LET OP nieuw rekeningnummer

Wij werken volgens de richtlijnen van KNMvD.